Webshop >  Tips en onderhoud

Hoe meet je de maat voor je ring

Ik heb een passende ring
Heb je een ring die al goed past, dan is het het makkelijkste om die te gebruiken. Pak een liniaal en meet de doorsnede van de binnenkant van de ring (neem de rand dus niet mee). Het aantal millimeters is de ringmaat.

Ik heb geen passende ring
Heb je nog geen ring, dan kun je de omtrek van je vinger meten.
Een handige manier om de omtrek van je vinger te meten is door te meten met een dun touwtje of strookje papier.
Hou dit zo dun mogelijk, want de dikte van het hulpmiddel heeft invloed op de uitkomst
    1. Draai het touwtje om je vinger waar je je ring wilt hebben. Hou er rekening meer dat het nog over je knokkel moet kunnen glijden
    2. Zet een streepje waar het touwtje bij elkaar komt
    3. Leg het touwtje plat neer en meet het aantal millimeters tot het streepje.
    4. Kijk in onze tabel aan de onderkant van deze pagina welke omtrek communiceert met welke ringmaat.

Tips voor het onderhoud van je sieraad

Met sieraden moet je altijd voorzichtig om gaan. Sieraden van Venerina bevatten geen edelmetaal zoals puur zilver of goud. Daardoor kunnen de sieraden na verloop van tijd wat minder mooi worden. Zo onderhoud je je sieraden het beste:

  •  Laat je sieraden niet in contact komen met vocht. Daardoor kunnen de metalen verkleuren of afgeven. Doe ze dus bij voorkeur af bij douchen, zonnen, zwemmen, schoonmaken, sporten etc. en bewaar ze niet op een vochtige plek. Als de sieraden toch nat zijn geworden, droog ze dan meteen.
  •  Stainless steel, ook wel ‘roestvrij staal’ of ‘RVS’ genoemd, is een supersterk edelstaal, zelfs sterker dan zilver of goud. Stainless steel-sieraden verkleuren niet en geven ook niet af op je huid! Pas wel op met water en chloor, want hier is stainless steel gevoelig voor. Vermijd dus contact met water, zodat je stainless steel-sieraden mooi blijven.
  •  Doe je sieraden altijd af met slapen.
  •  Wees voorzichtig met parfum, bodylotion en cosmetica. Die kunnen leiden tot snelle verkleuring van de metalen. Doe bijvoorbeeld eerst parfum op en pas als laatste je sieraden om.
  •  Berg je sieraden goed op als je ze niet draagt. Het beste is om ze in een afgesloten zakje of bakje te bewaren. Zo voorkom je verkleuring door aanraking met licht en lucht. Ook voorkom je zo dat sieraden met elkaar in de knoop raken.
  •  Geen huidskleur is hetzelfde; door verschil in huidzuur kan de verkleuring bij de ene persoon sneller optreden dan bij de ander.
  •  Een handige tip om verkleuring tegen te gaan: doe een dun laagje blanke nagellak over de metalen onderdelen en laat deze goed drogen. Dit geeft een extra beschermlaagje waardoor je nog langer van je sieraden kunt genieten!