Over ons

Over ons

Venerina is een winkel waarin voornamelijk sieraden onder eigen label worden verkocht.
Het is een uit de hand gelopen hobby. Het begon allemaal in 2008. In werkte maar een aantal uur in het onderwijs en had een aantal uren over. Samen met een vriendin besloot ik om sieraden te gaan ontwerpen. Zij deed voornamelijk het ontwerpen en vervardigen en ik de wat minder creatieve kant, de administratie. Na een tijdje kreeg mijn vriendin het erg druk met haar werk en besloot ik om alleen verder te gaan. Het ontwerpen en vervaardigen van sieraden moest ik nu zelf gaan doen. Maar dat viel me alles mee. Ik besloot ook online te gaan verkopen en een webwinkel was geboren.
Ondertussen kon ik ook meer uren gaan werken in het onderwijs en kreeg het dus nog drukker.
Ik kreeg hulp van een aantal familie leden en mijn zus nam me een keer mee naar de markt om mijn sieraden te gaan verkopen. Dit vond ik zo leuk dat ik dit ben blijven doen. Dus in de zomermaanden sta ik op jaarmarkten en braderieen in Noord Holland.

Ik maak een klein aantal van elk sieraad waardoor er geen grote voorraad is. Dit betekend wel dat als je iets bij mij koopt, je in het bezit bent van een uniek sieraad.

Gebruikte materialen

Allerei prachtige materialen worden er in de sieraden verwerkt, zoals edelsteen, glas, facetgeslepen glas, Swarovski, gekleurde waxkoordjes, metalen bedeltjes en kraaltjes van designers quality. De meeste sieraden worden voorzien van een verlengkettinkje waardoor de maat verstelbaar is.
Verder maak ik zelf ook kralen en bedels van a.o. glas, Fimoklei, hars en maak ik mooie hangers van mozaiƫk met glas.

Sieraden van Venerina bevatten geen edelmetaal zoals puur zilver of goud maar is wel nikkelvrij. Daardoor kan het metaal bij veelvuldig dragen en contact met vocht op den duur wat verkleuren. Lees meer over het onderhouden van je sieraden. Alle sieraden in de webshop zijn nikkel- en loodvrij.