Een zonnige marktdag in Egmond aan zee

Vandaag was het zover. Ik was wel een beetje zenuwachtig maar ook heel erg blij. Na alles in de auto geladen te hebben ging ik op weg naar Egmond aan Zee. Onderweg nog een stop waar ik mijn zus zou treffen om samen met haar naar Egmond te gaan. Zij had er ook zin in om haar houten speelgoed weer in de verkoop te zetten. Maar daar aangekomen liep het nog niet helemaal gesmeerd. Ik wist welke plek we toegewezen hadden gekregen, maar daar waren de meningen over verdeeld. De marktmeester zei dat we aan het begin van de markt mochten staan dus toen de kramen neergezet werden wilden we onze spullen gaan uitladen toen er door een ander lid van de organisatie besloten werd dat deze plek toch aan iemand anders toebedeeld was. Na ongeveer een half uur met de marktmeester overleg te hebben gepleegd is toch besloten dat wij daar onze spullen uit mochten stallen. Het "feestje" kon beginnen.

Tijdens het opmaken van de "etalage" kwam ik erachter dat ik toch nog het een en ander vergeten was mee te nemen.😕 Dat gebeurd me elke eerste keer dat er weer een braderie is. Ik ben er dus een beetje op getraint om te improviseren. 😀

Tijdens het opbouwen waren er al geintresserden. De verkoop was begonnen.
De braderie was nu een stuk kleiner. De 25 kramen liepen van het begin van de Voorstraat totdat de winkelstraat begon. In het midden waren er hekken en afzetlint geplaatst en met pijlen werd aangegeven wat de looproute zou zijn. Ook de kramen stonden met maximaal 2 aan elkaar. Al met al dus goed georganiseerd.

Het was niet als vanouds, maar sfeer was goed. Er liepen mensen met en zonder mondkapjes. Ook merkte ik dat de mensen niet zo snel aan de sieraden kwamen. Ze keken en bewonderden. Pas als ze echt geinteresseerd waren pakte ze het sieraad op. Je merkte dat de mensen de regels serieus namen en ze kwamen ook echt om te kopen.

Zelf had ik handgel mee. Dit gebruikte ik na elk contact met sieraden en geld.

Het was ook weer leuk om de andere kraamhouders weer eens te zien. Ik kijk tevreden terug op een geslaagde dag. Nu maar hopen dat het volgende week weer door kan gaan.