Mooi aandenken

Mijn zus belde me een tijdee geleden met een verdrietig bericht. Haar hond was overleden. Zij heeft een bejaarde hulphond in huis genomen. Deze woonde sinds een jaar bij haar om daar haar pensioen door te brengen. Het baasje voor mijn zus zag de hond nog regelmatig. Nu wilde zij iets geven aan het vorige baasje als aandenken. Ze stuurde mij een lok haar. Deze heb ik verwerkt in een sleutelhanger en een ketting gemaakt van epoxy. Op deze manier blijven baasje en dier toch nog een beetje bij elkaar. Ik vond het een mooi gebaar. Het baasje is er in ieder geval super blij mee.

Creatieve week

Vandaag is het de laatste dag van de voorjaarsvakantie. Het was een ontspannen weekje. Naast veel Netflix kijken heb ik ook nog creatieve dingen gedaan. Zo heb ik een techniek die ik een tijdje in de kast heb laten liggen weer opgepakt. Sieraden maken met Epoxy resin. Een paar weken geleden heb ik al sleutelhangers gemaakt en deze week heb ik de hanger Pink Zilver gemaakt. Deze staat inmiddels op de webshop. Verder heb ik voor mijn dochter van Fluffy-Mansion leuke hangertjes met cavia's en konijntjes voor bijvoorbeeld aan de sleutelbos of rits van een kledingstuk of portemonnee gemaakt. Deze krijg je dan kado bij een bestelling van een bepaald bedrag. Erg leuk om te maken. Ook deze zijn binnenkort te koop in de webshop.

  

Opnieuw cavia bedels

We zitten alweer een tijd in een lockdown. Dan zou je kunnen zeggen dat ik genoeg tijd zou hebben om nieuwe sieraden te maken. Helaas is dit niet het geval. Ik heb naast het sieraden maken nog een baan in het onderwijs als onderwijsassistente en icter op een basisschool. Toen de scholen dicht waren was er op de school waar ik werk een noodopvang. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Het was hard werken. Dus na het werk was ik te moe om nog iets te doen aan mijn sieraden. Vorige week heb ik met mijn dochter een aantal foto's gemaakt van setjes sieraden die ik ga gebruiken voor Instagram en Facebook. Ook zijn er plannen om op TicToc iets te gaan doen. Dus plannen genoeg. En..... er zijn toch ook weer een aantal cavia bedels af. En deze zijn dit keer wel gelukt.


De aankomende week is het voorjaarsvakantie. De weersvoorspellingen zijn goed. Door het mooie weer heb ik weer inspiratie gekregen om een aantal mooie sieraden te maken voor in de webshop. Over mooi weer gesproken, nog even en we kunnen weer volop enkelbandjes gaan dragen. De zonnebrillen gaan alweer op dus een leuk brillekoord eraan en je bent weer helemaal up to de zomer.

Enkelbandje herringbone mint   Enkelbandje facet druppel zwart   

Cavia bedels


Mensen die mijn Facebookpagina volgen weten het misschien al. Mijn dochter runt een webwinkel met handgemaakte stoffen huisjes, fleeceliners en aanverwante artikelen voor de knaagdierverblijven. Dit loopt als een trein. Nu geeft ze boven een bepaald bedrag dat de klanten in haar webwinkel besteden een leuk kadootje bij haar bestelling. Deze is dan door mij gemaakt. Het afgelopen half jaar waren dit leuke poppetjes voor aan je sleutelhanger die ik gemaakt had van fimoklei. Maar deze zijn nu op. Het werd dus tijd voor iets nieuws. Dat bracht mij op het idee om hele kleine hangertjes te maken van o.a. cavia's. Deze kun je dan bijvoorbeeld aan een ketting hangen of leuk aan je tas of sleutelbos. Ik ben nog druk aan het experimenteren en er zitten wel een paar leuke bij. Maar zoals bij alles wat handgemaakt is, gaat er ook nog wel eens iets mis. Ik had een paar hele leuke zwarte gemaakt en in de oven gestopt. Alleen kwamen ze er niet helemaal uit zoals ze erin gingen. Een beetje jammer. Ik weet inmiddels wat er mis gegaan is en weet dus waar ik op moet letten. Ik ben blij dat het er niet zo heel veel waren. We gaan dus maar weer aan de gang om nieuwe te maken. Maar zo worden ze alleen maar mooier.

De bedoeling is dat dit een collectors item wordt. Ze zijn dan ook apart te bestellen in de webshop en ook op Fluffy-Mansion

Hier onder de eerst (mislukte) exemplaren. De nieuw gemaakte hou ik voor nu nog even voor mezelf. Zodra ik een paar mooie heb zal ik ze hier tonen.

Nieuwe leuke opdrachten

Fluffy-Mansion

Heerlijk weer voor buiten

De zon schijnt en het is ongeveer 25 graden. Op zo'n dag heb ik zin om buiten te zijn. Ik ben een stuk gaan wandelen, ook dan krijg ik inspiratie van. De mooie kleuren van de bloemen, de zoemende insecten en de vele vlinders die om de bloemen dansen. Ik maak daar mooie foto's van. Deze foto's kan ik weer gebruiken bij mijn ontwerpen.

Onderweg kreeg ik van een aantal mensen die ik tegenkwam complimenten over mijn brillenkoord. Als ik ze vertel dat ik deze zelf gemaakt heb en ze ook verkoop in mijn webshop worden ze helemaal blij. (en ik ook natuurlijk)

Bij thuiskomst ben ik wat ik geleerd heb van een aantal webinars die ik deze week gevolgd heb gaan toepassen in mijn webshop. (in de tuin natuurlijk) Deze zouden ervoor moeten zorgen dat mijn webshop beter vindbaar wordt in de zoekmachines. Ik ga me ook meer verdiepen in hoe ik social media optimaal kan gebruiken voor de bekendheid van mijn webshop.

De moed niet opgeven

Gisteren kregen we het bericht dat de markt van Egmond aan Zee eenmalig was. Dat was een triest bericht, maar we laten de moed niet zakken. Ik heb nog veel inspiratie voor nieuwe sieraden en de voorraad moet ook weer bijgevuld worden. Dus van stilzitten is geen sprake. Vandaag dus maar weer aan de slag gegaan om de enkelbandjes aan te vullen. Dit is in de zomer altijd een hot item. En ik was met een nieuw project bezig. Daar ga ik de komende dagen mee aan de slag. Maar eerst ga ik morgen de administratie bijwerken. Dat is altijd een saai besigheid, maar wel noodzakelijk.

Ook heb ik weer een berichtje op mijn Facebookpagina en Instragram gezet. Je moet je wel blijven promoten op social media. Daar ben ik nog een beetje aan het zoeken, maar gelukkig heb ik een dochter die mij daar prima in kan begeleiden.

Slecht nieuws

Vanmiddag heb ik een mail van de organisatie van de braderie in Egmond aan Zee gekregen. De braderie kan geen doorgang meer vinden. Om de mail kort samen te vatten: de markt was goed volgens de normen in deze tijd georganiseerd. Iedereen was tevreden de markt was goed en rustig verlopen. Maar omdat er toch wat onrust was bij de bewoners over de kans op besmettingsgevaar van het Corona virus kan de markt geen doorgang meer vinden. Dit werd ook op de facebookpagina gezet. Ik snap eerlijk gezegd niet helemaal wat het probleem was. Misschien noem je me nu een beetje naief, maar het was echt goed geregeld. Naar mijn weten en wat ik verder uit de mail op kon maken is de avond goed verlopen. Er liepen handhavers en vrijwilligers rond om als dat nodig was de mensen op de 1,5 meter afstand te wijzen. Maar goed ik heb me erbij neer te leggen. Ik vind het erg jammer. In de plaatselijke krant heeft ook nog een artikel gestaan waarin allemaal positieve punten genoemd werden en waarom ze toch tot dit besluit zijn gekomen.
Alkmaar Centraal

Duinstreek

Een zonnige marktdag in Egmond aan zee

Vandaag was het zover. Ik was wel een beetje zenuwachtig maar ook heel erg blij. Na alles in de auto geladen te hebben ging ik op weg naar Egmond aan Zee. Onderweg nog een stop waar ik mijn zus zou treffen om samen met haar naar Egmond te gaan. Zij had er ook zin in om haar houten speelgoed weer in de verkoop te zetten. Maar daar aangekomen liep het nog niet helemaal gesmeerd. Ik wist welke plek we toegewezen hadden gekregen, maar daar waren de meningen over verdeeld. De marktmeester zei dat we aan het begin van de markt mochten staan dus toen de kramen neergezet werden wilden we onze spullen gaan uitladen toen er door een ander lid van de organisatie besloten werd dat deze plek toch aan iemand anders toebedeeld was. Na ongeveer een half uur met de marktmeester overleg te hebben gepleegd is toch besloten dat wij daar onze spullen uit mochten stallen. Het "feestje" kon beginnen.

Tijdens het opmaken van de "etalage" kwam ik erachter dat ik toch nog het een en ander vergeten was mee te nemen.😕 Dat gebeurd me elke eerste keer dat er weer een braderie is. Ik ben er dus een beetje op getraint om te improviseren. 😀

Tijdens het opbouwen waren er al geintresserden. De verkoop was begonnen.
De braderie was nu een stuk kleiner. De 25 kramen liepen van het begin van de Voorstraat totdat de winkelstraat begon. In het midden waren er hekken en afzetlint geplaatst en met pijlen werd aangegeven wat de looproute zou zijn. Ook de kramen stonden met maximaal 2 aan elkaar. Al met al dus goed georganiseerd.

Het was niet als vanouds, maar sfeer was goed. Er liepen mensen met en zonder mondkapjes. Ook merkte ik dat de mensen niet zo snel aan de sieraden kwamen. Ze keken en bewonderden. Pas als ze echt geinteresseerd waren pakte ze het sieraad op. Je merkte dat de mensen de regels serieus namen en ze kwamen ook echt om te kopen.

Zelf had ik handgel mee. Dit gebruikte ik na elk contact met sieraden en geld.

Het was ook weer leuk om de andere kraamhouders weer eens te zien. Ik kijk tevreden terug op een geslaagde dag. Nu maar hopen dat het volgende week weer door kan gaan.

Eindelijk weer op de braderie in Egmond aan zee

Vandaag kreeg ik onverwacht te horen dat ik morgen op de braderie in Egmond aan Zee mag staan met mijn sieraden. Ik sta daar al ongeveer 10 jaar met veel plezier, samen met mijn zus die houten speelgoed verkoopt, maar dat valt dit jaar in het water door de Coraona. Begrijpelijk, maar ik mis het vreselijk. Tot vandaag dus. Ik ben super blij. Nu kan ik mijn nieuw gemaakte sieraden persoonlijk aan de man brengen. Volgens de marktmeester maken ze de markt veilig genoeg om de 1.5 meter regel te kunnen handhaven. Er staan maar 25 kramen ipv de 70 die er normaal staan. En ik ben erbij. Dus ik ben snel aan de gang gegaan om alles klaar te maken voor de verkoop. Morgen is het zover. Ik kan niet wachten.

Nieuwe website

U kijkt naar mijn nieuwe website. Ik vond het tijd voor een nieuwe look. Ik ben er een maand geleden mee begonnen toen de lockdown in Nederland vanwege de Corona bijna ten einde was. Naast de passie voor sieraden maken heb ik ook nog een baan als onderwijsassistente en icter op een basisschool. Dit doe ik allemaal met veel plezier. Ik ben met sieraden maken begonnen in 2008 toen ik een baan in het onderwijs had van nog maar 10 uur per week. Langzaam zijn zowel de uren in het onderwijs als de uren die ik besteed aan het sieraden maken verdrievoudigd. Ik ben begonnen met armbanden maken, Naast de verkoop via de webshop verkoop ik in de zomer maanden mijn sieraden ook nog op jaarmarkten en braderieën. De data vind je in de marktagenda. Helaas is dit dit jaar niet mogelijk. Maar mijn inspiratie staat niet stil. Ik heb genoeg ideeen en volg alle trends op sieraden gebied.

Ik hoop dat u in deze periode en na de Corona met plezier mijn blog leest en blijft lezen.