Wie zit er achter Venerina en een stukje geschiedenis

Venerina is een webwinkel waar voornamelijk handgemaakte sieraden onder eigen label worden verkocht.

Het is een uit de hand gelopen hobby. Het begon allemaal in 2008. Ik werkte maar een aantal uur en had wat tijd over. Samen met een vriendin besloot ik om sieraden te gaan ontwerpen. Zij deed voornamelijk de ontwerpen en het maken en ik de wat minder creatieve kant, de administratie. Na een tijdje kreeg mijn vriendin het erg druk dus besloot ik alleen verder te gaan. Dus ging ik verder met het ontwerpen van de sieraden. Ik wilde ook graag online gaan verkopen dus begon ik een webwinkel. Daar kon ik ook een hoop creativiteit in kwijt. Maar ik kreeg ook meer uren bij mijn vaste werkgever en kreeg het dus ineens heel erg druk. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ik kreeg hulp van een aantal familieleden. Mijn zus heeft me meegenomen naar de markt waar zij haar spulletjes verkoopt. Ik was meteen verkocht. Dus nu sta ik in de zomermaanden ook nog op braderie├źn en jaarmarkten in Noord-Holland.


Ik maak een klein aantal van elk sieraad waardoor er geen grote voorraad is. Dit betekend wel dat je als je iets bij Venerina koopt, je in het bezit bent van een uniek sieraad. 

Gebruikte materialen

Allerlei prachtige materialen worden in de sieraden verwerkt, zoals edelsteen, glas, facetgeslepen glas, Swarovski, gekleurde waxkoordjes en metalen bedeltjes en kraaltjes van designers quality. De meeste sieraden worden voorzien van een verlengkettinkje bij het slotje, waardoor de maat verstelbaar is.

Sieraden van Venerina bevatten geen edelmetaal zoals echt zilver of goud maar is wel nikkelvrij. Daardoor kan het metaal bij veelvuldig dragen en contact met vocht op den duur wat verkleuren. Lees hier meer over het onderhouden van je sieraden. Alle sieraden in deze webshop zijn nikkel- en loodvrij.